Browser-ul dvs. nu acceptă script-uri!
Activați opțiunea javascript sau vă rugăm să luați legătura telefonică cu operatorii noștri

Serviciul lucrează

de luni pînă vineri între orele 08:00 - 19:00, sîmbata între 09:00 - 17:00 iar duminica între 10:00 - 14:00

Moldcell: +373 79 93 01 91 Fix: +373 22 93 01 91

la adresele indicate în Contacte

Contacte

Fii sigur că eşti asigurat

Subiectul poliţelor şi certificatelor de asigurare false este unul actual la noi în ţară. Tot mai mulţi oameni, la survenirea cazului asigurat, realizează că au o poliţă falsă şi nu pot beneficia de sumele asigurate. Astfel, ei sunt nevoiţi să caute dreptate în instanţele de judecată, achitând din cont propriu toate cheltuielile şi suportând toate pagubele.

În acest context, în scopul prevenirii situațiilor litigioase:


Fiţi atenţi de unde procuraţi asigurările! Evitaţi procurarea poliţelor de la vânzătorii ambulanţi! Încheiaţi contractele de asigurare doar la sediile și punctele de vânzări autorizate ale asigurătorilor și intermediarilor în asigurări, lista cărora poate fi accesată pe pagina web a autorității de supraveghere www.cnpf.md. Sediul asigurătorului (reasigurătorului) trebuie să fie amplasat într-o clădire administrativă sau la parterul unei clădiri cu destinaţie locativă. La intrarea în sediu trebuie să fie expusă firma, care va conţine denumirea asigurătorului (reasigurătorului).Verificaţi dacă agentul de vânzări, brokerul sau site-ul de asigurare online are la vedere date de contact şi elemente distinctive cum ar fi (după caz): sediul, licenţa, numărul de identificare de stat, telefonul de contact etc. Activitatea de asigurare (reasigurare) poate fi desfăşurată numai de asigurătorii (reasigurătorii) care au obţinut licenţă de activitate în condiţiile legii.La site-urile de vânzări online trebuie să specificaţi deţinătorul şi administratorul acestoraCereţi eliberarea obligatorie a bonului fiscal. Verificaţi ca preţul indicat în bonul fiscal să coincidă cu preţul indicat în contractul încheiat şi în poliţa emisă.Verificaţi valabilitatea asigurărilor AUTO, online. Începând cu 01.02.2013, poliţa de asigurare RCA şi certificatul Carte Verde se procesează doar în regim online, prin intermediul Sistemului Informaţional Automatizat de Stat RCA Data. Valabilitatea acestora poate fi verificată la adresa web: rca.cnpf.md rca.cnpf.md .Verificaţi poliţa procurată, sunând direct la compania de asigurări pe numele căreia este emisă. Un mod de a falsifica poliţa, utilizat de agentul de vânzări rău-intenţionat, este prin completarea formularului fără introducerea informaţiilor în baza de date a companiei de asigurări.

Atenţie! În cazul utilizării cu bună ştiinţă a unei poliţe de asigurare false, riscaţi să fiţi tras la răspundere în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.