Browser-ul dvs. nu acceptă script-uri!
Activați opțiunea javascript sau vă rugăm să luați legătura telefonică cu operatorii noștri

Serviciul lucrează

de luni pînă vineri între orele 08:30 - 00:00, sîmbata între 9:00 - 22:00 iar duminica între 10:00 - 20:00

Orange: +373 68 93 01 91 Moldcell: +373 79 93 01 91 Fix: +373 22 93 01 91

la adresa: mun. Chişinău, str. Mitropolit Dosoftei, 118

Contacte

ASIGURAREA DE VIAŢĂ

Ce este o asigurare de viaţă ?

Asigurarea de viaţă este un contract încheiat între o companie de asigurări (asigurător) şi o persoană fizică/juridică (asigurat), ce are ca obiect o sumă asigurată achitată beneficiarului poliţei la producerea riscului asigurat .

Astfel, asigurarea de viaţă este o modalitate prin care riscurile ce ameninţă viaţa dvs., sunt preluate de către o companie de asigurări ce, în schimbul unei sume de bani achitată de dvs. (prima de asigurare), va despăgubi beneficiarul poliţei la survenirea evenimentului nedorit .

Iniţial se despăgubea doar riscul de deces al asiguratului, fiind o modalitate de a garanta familiei acestuia o situaţie financiară mai sigură în lipsa lui. Ulterior însă, companiile de asigurări, au lărgit gama de produse oferite, incluzând în categoria de riscuri asigurate şi: vătămarea corporală sau chiar supravieţuirea asiguratului, poliţa având, astfel, o perioadă determinată. Prin urmare, la expirarea termenului poliţei, de suma asigurată poate beneficia chiar şi persoana asigurată .

În acest sens, deşi asigurarea de viaţă este facultativă, ea poate fi o necesitate în cazul în care doriţi să asiguraţi o situaţie financiară bună familiei dvs., chiar şi când nu veţi mai fi alături de ei, sau dacă doriţi să fiţi pregătit financiar, la survenirea anumitor situaţii şi evenimente ce necesită cheltuieli substanţiale suplimentare .

Ce riscuri acoperă o asigurare de viaţă

Companiile de asigurări pregătesc şi propun clienţilor pachete speciale de asigurări de viaţă ce includ riscuri de bază şi riscuri suplimentare din care puteţi alege în dependenţă de necesităţile personale

Astfel, asigurările de viaţă pot acoperi următoarele riscuri

  • deces (dacă asiguratul decedează pe perioada contractului de asigurare, beneficiarul înscris în contract va primi suma asigurată)
  • supravieţuire (dacă la expirarea contractului, asiguratul este în viaţă, acesta va primi suma asigurată)
  • diagnosticare cu o afecţiune medicală gravă

La încheierea contractului se vor stabili şi beneficiarii ce vor primi suma asigurată în cazul survenirii riscului asigurat

Costul unei asigurări de viaţă

Sumă asigurată este limita maximă a răspunderii asigurătorului în cazul producerii evenimentelor pentru care s-a încheiat contractul de asigurate.

rca data

Valoarea sumei de asigurare depinde de mai mulţi factori printre care: vârsta asiguratului, starea sănătăţii, activitatea profesională etc

Prima de asigurare reprezintă suma de bani pe care asiguratul este obligat să o plătească asigurătorului.

Mărimea primei de asigurare depinde de suma asigurată, durata asigurării, precum şi de alţi factori. Aceasta poate fi achitată într-o singură tranşă, anual, semestrial sau în alt mod prevăzut în contract

Nu există un preţ unic la asigurările de viaţă. Fiecare companie de asigurări are propriile tarife şi metode de calcul a primelor de asigurare. Asigurările de viaţă sunt destul de flexibile, ceea ce permite asiguratului să poate alege modul de plată, suma asigurată, durata contractului, clauzele suplimentare la pachetele oferite de companiile de asigurări etc

Asigurarea de viaţă fiind un angajament pe termen lung, înainte de a încheia contractul, discutaţi pe larg cu asigurătorul toate posibilităţile, având clar stabilit scopul asigurării, suma pe care vreţi să o primească beneficiarul la survenirea cazului asigurat, precum şi suma de bani pe care vă puteţi permite să o achitaţi periodic

Perioada de asigurare

Fiecare companie stabileşte propriile termene. Astfel, acestea pot varia între 5 şi 45 de ani (limitate cu o vârsta maximă a persoanei asigurate)

rca data

Subiecţii asigurării

Persoană asigurată poate fi orice persoană fizică cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani cu o vârstă maximă de ieşire din asigurare de 75 de ani .

Asigurat (persoana care achită prima de asigurare) poate fi orice persoană fizică ce a împlinit 18 ani sau o persoană juridică .

Asigurătorul este o companie de asigurări care, în schimbul primei de asigurare, preia riscul, obligându-se ca la survenirea acestuia să plătească suma asigurată .

Beneficiarul este o persoană numită de asigurat, ce va primi suma asigurată la survenirea riscului asigurat. El poate fi schimbat, la solicitarea asiguratului .

De ce să alegeţi o asigurare de viaţă

Asigurarea de viaţă permite celor dependenţi din punct de vedere financiar de dvs. (soţ/soţie, copii, părinţi etc.) să se întreţină după decesul dvs. sau după un accident urmat de invaliditate şi respectiv imposibilitatea de a realiza venit. Astfel, datorită asigurării de viaţă familia şi cei dragi dvs. vor putea plăti facturile şi suporta cheltuielile zilnice

rca data

Pentru o familie cu două venituri contractarea unei asigurări de viaţă permite menţinerea celui de-al doilea venit chiar şi după decesul unuia dintre soţi. În cazul în care sunteţi singurul întreţinător al copiilor dvs. importanţa unei asigurări de viaţă este şi mai mare, ea putând asigura un trai decent acestora chiar şi în lipsa dvs. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei vârstnici pe care îi aveţi în grijă, cum ar fi părinţii sau bunicii dvs.

Asigurarea de viaţă este, în primul rând, o protecţie materială a familiei şi persoanelor dragi în cazul survenirii incapacităţii de muncă cauzată de un accident sau a decesului dvs.

De asemenea, poate fi şi o protecţie financiară pentru persoana care încheie asigurarea în cazul unui accident sau la momentul expirării contractului, caz în care va beneficia de suma asigurată ca fiind un venit suplimentar.

Prin urmare, o asigurare de viaţă este:

  • o protecţie materială a familiei şi a celor dragi
  • un venit suplimentar pentru persoana care încheie contractul
  • o metodă de economisire pe termen lung
Recomandări la contractarea unei asigurări de viaţă
  • Alegeţi asigurarea potrivită! (suma asigurată – ce sumă de bani va fi necesară pentru a acoperi necesităţile familiei după decesul dvs.; riscurile asigurate – ce riscuri suplimentare vreţi să asiguraţi pe lângă cel de deces; prima de asigurare – ce sumă de bani vă puteţi permite să o plătiţi etc.)
  • Alegeţi cu atenţie compania de asigurare! (fiind vorba de un angajament pe termen lung, informaţi-vă cu privire la stabilitatea financiară a companiei şi calitatea serviciilor oferite)
  • Duceţi un mod de viaţă sănătos! (preţul poliţei creşte odată cu creşterea numărului factorilor de risc a sănătăţii)

Dar nu uitaţi că nu cel mai mic preţ înseamnă şi cea mai bună ofertă