Browser-ul dvs. nu acceptă script-uri!
Activați opțiunea javascript sau vă rugăm să luați legătura telefonică cu operatorii noștri

Serviciul lucrează

de luni pînă vineri între orele 08:30 - 00:00, sîmbata între 9:00 - 22:00 iar duminica între 10:00 - 20:00

Orange: +373 68 93 01 91 Moldcell: +373 79 93 01 91 Fix: +373 22 93 01 91

la adresa: mun. Chişinău, str. Mitropolit Dosoftei, 118

Contacte

Răspunderea civilă față de persoane terțe

Asigurarea de răspundere civilă faţă de vecini

Fiecare poate avea parte de situaţii neplăcute. Iar, când aceste situaţii ţin de locuinţa dvs., ca urmare a unui concurs nefericit de evenimente, senzaţia neplăcută de pierdere poate fi înrăutăţită de obligaţiile financiare, apărute faţă de oamenii ce locuiesc în vecinătate şi cărora le-au fost provocate daune.

Asigurarea de răspundere civilă faţă de vecini oferă protecţie intereselor dvs. patrimoniale, legate de riscul survenirii răspunderii pentru cauzarea de prejudicii vieţii, sănătăţii şi proprietăţii vecinilor dvs.

Este convenabil de a încheia o asigurare de răspundere civilă faţă de terţi concomitent cu o asigurare de bunuri imobile, deoarece, pentru asemenea poliţe, companiile de asigurări oferă reduceri de preţ.

Riscuri asigurate

Poliţa de răspundere civilă asigură despăgubirea pentru daunele provocate vieţii, sănătăţii sau proprietăţii vecinilor, ca urmare a următoarelor evenimente imprevizibile, ce au avut loc în locuinţa dvs:

 • incendiul, explozia;
 • scurtcircuitul electric;
 • avaria la conductele de apă, la reţelele de încălzire, canalizare sau inundaţia cauzată de stingerea incendiului din apartamentul dvs;
 • efectuarea lucrărilor de reparaţie sau de reconstrucţie.

Asigurătorul va purta răspundere doar dacă, evenimentele ce întrunesc condiţiile de caz asigurat, vor avea un caracter accidental şi neintenţionat.

Mărimea primei de asigurare

Mărimea primei de asigurare depinde de suma asigurată, tarifele de asigurare, condiţiile de asigurare şi alţi factori ce influenţează nivelul de risc, aşa ca:

 • tipul materialelor utilizate la construcţia locuinţei (lemn, metal);
 • vechimea locuinţei;
 • numărul de camere;
 • suprafaţa etc.

Înaintea încheierii contractului de asigurare, precum şi pe perioada acestuia, asigurătorul este în drept să facă inspecţia obiectului supus asigurării de răspundere civilă.

Pentru a afla prețul: Asigurarea de răspundere civilă faţă de vecini

nu ezitați să sunați la numărul de telefon 079 93 01 90 sau 022 93 01 91

sau completați formularul:

pentru calcularea costului
Asigurarea de răspundere civilă faţă de vecini
PRIMIȚI GRATIS:

Consultanța specialistului in asigurari

Cele mai avantajoase condiții

Compararea polițelor la 10 companii;

Negocierea contractelor de asigurare

Asistență la producerea riscului asigurat

 • 1
 • 2
 • 3
Prin trimiterea unei cereri, sunteți de acord cu politica de confidențialitate
Analizăm informația
Calculăm costurile
Pregătim informația
Calculul este procesat. Vă rugăm să completați formularul pentru a vă putea contacta.

VA MULTUMIM!
Comanda a fost înregistrată, în maxim 30 min veți fii telefonat de către operatorul nostru pentru a confirma datele.
Serviciul lucrează de luni pînă vineri între orele 08:30 - 00:00, sîmbata între 9:00 - 22:00 iar duminica între 10:00 - 20:00.

Acţiuni de întreprins la survenirea cazului asigurat
 • Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să chemaţi organele competente (poliţia, pompierii) şi să cereţi întocmirea procesului-verbal. De asemenea, informaţi compania de asigurări despre survenirea cazului asigurat, în limitele de timp stabilite în contract.
 • Întocmiţi o cerere, către compania de asigurări, cu indicarea exactă a locului, timpului şi condiţiilor în care a avut loc cazul asigurat. La cerere, anexaţi poliţa de asigurare, bonul fiscal sau alt document ce atestă achitarea asigurării şi actul de constatare a survenirii cazului asigurat.
 • Aşteptaţi venirea comisarului de avarie. El va verifica dacă evenimentul produs este un caz asigurat, va stabili mărimea pagubei, a despăgubirilor ce trebuie achitate şi va întocmi actul de constatare a pagubelor. Actul trebuie întocmit în interiorul termenului expres stabilit, calculat începând cu ziua primirii cererii de către asigurător.

Compania de asigurări este în drept de a refuza despăgubirea dacă: cazul asigurat a survenit înaintea achitării primelor de asigurare; asiguratul a prezentat acte şi probe vădit false; asiguratul a întreprins alte acţiuni, cu scopul de a creşte valoarea prejudiciului.

Condiţiile şi termenele de informare, cu privire la survenirea cazului asigurat, diferă de la o companie la alta. De aceea, vă recomandăm să vă documentaţi din timp cu privire la toate detaliile contractului, pentru evitarea ulterioară a situaţiilor incerte la plata despăgubirilor.