ASIGURAREA MEDICALĂ PESTE HOTARE

Acoperă interesele patrimoniale legate de cheltuielile apărute în perioada aflării Asiguratului pe teritoriul unui stat străin în legătură cu necesitatea de a obține asistență medicală, în urma unei boli acute subite, a leziunilor corporale sau a morții subite în urma unui accident.

Pot fi asigurate persoane cu vîrsta cuprinsă între 1 lună și 100 de ani.

Riscurile acoperite variază de la o companie la alta (vezi Calculator Asigurare Medicală).

Perioada de asigurare poate fi de la 1 zi pînă la 1 an.

Prima de asigurare se calculează în dependență de:

  • destinație;
  • suma asigurată;
  • perioada aflării peste hotare;
  • vîrsta asiguratului;
  • nivelul de acoperire;
  • compania de asigurări.
ASIGURAREA MEDICALĂ

Multe persoane aleg să îşi petreacă vacanţele în afara ţării, aspect care aduce pe de o parte posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod plăcut şi inedit, dar în acelaşi timp implică şi numeroase riscuri în ceea ce priveşte starea de sănătate. Pentru acest aspect există asigurarea medicală în străinătate, cu ajutorul căreia poţi beneficia de servicii medicale de urgenţă în valoare de la 5 000 la 60 000 de EURO/USD, pentru care vei plati un preţ simbolic.

Multe persoane se pot baza pe faptul că nu vor plăti nimic atunci cînd vor ajunge în altă ţară şi că nu se vor îmbolnăvi. Nu ai însă nici un fel de garanţie în momentul în care ajungi acolo ca vei rămîne sănătos. Pot aparea situaţii imprevizibile, precum o durere bruscă de dinţi sau o fractură sau o simplă răceală, care poate avea cosecinţe grave asupra sănătăţi tale. În asemenea cazuri, pacientul, daca nu are o asigurare medicala în străinătate încheiată, va trebui sa plătească integral costurile medicale, care pot fi de pînă la 100 de ori mai scumpe decat o poliţa care ar fi acoperit gratuit toate aceste intervenţii.

O asigurare medicala în străinătate acopera: diagnosticarea medicală (pentru medicină conventională, nu cea homeopată sau alternativă), tratamentul medical ambulatoriu, medicamentele şi materialele auxiliare care se afla pe o prescripţie medicală, transportul de urgenta cu ambulanţa al asiguratului, repatrierea medicală, intervenţiile dentare doar pentru situatii de urgenta, de cele mai multe ori în limita unei sume, cheltuieli impuse de intreruperea calatoriei în strainatate, în caz de deces, boală gravă, naştere prematură, cheltuieli pentru transportul cu avionul al unei rude pentru a vizita asiguratul care este spitalizat.

Pe scurt, o asigurare medicală în străinătate acoperă acele riscuri care apar inoportun, în nici un caz cele care sunt preconizate să apară. În plus, nu vor fi acoperite niciodată cheltuielile medicale pentru boli deja existente.